Правоохоронці оголосили про підозру учасникам організованої злочинної групи за підробку державних документів. Лідером угруповування був професор одного із закладів вищої освіти Києва. Про це повідомили в поліції Київської області.

51-річний мешканець столиці розпочав злочинну діяльність ще у 2019 році. За окрему винагороду зловмисники здійснювали підроблення документів, видача яких має відбуватися лише державними установами та освітніми закладами. 

Слідчі поліції Київщини спільно з службою безпеки України та за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури викрили незаконну діяльність підпільної організації. Встановлено, що організатор злочинної групи спершу працював сам, а потім залучив до протиправної діяльності ще трьох поплічників.

Організатор керував, розробляв план і приймав активну участь у вчиненні злочину, а також визначав вартість послуг і розподіляв кошти між учасниками групи. Інші троє виконавців підшукували замовників для отримання підпільного студентського сертифікату, видавали завідомо підроблені паспорти для проходження ідентифікації під час складання іспитів у різних навчальних закладах.

У 2021 році за місцем проживання фігурантів та у навчальних закладах правоохоронцями було проведено обшуки та вилучено грошові кошти, підроблені сертифікати та паспорти.

Всім учасникам злочинної організації оголошено про підозру за фактами заволодіння чужим майном шляхом обману, підроблення офіційних документів та у закінченому замаху на незаконне заволодіння шляхом шахрайства важливим особистим документом. За скоєне зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.