Столичні слідчі повідомили затримали нетверезого водія, який вкрав автомобіль. Про це повідомили в поліції Києва.

Під час дії комендантської години на одному із блокпостів Святошинського району столиці військовослужбовці Національної Гвардії України подали водію автомобіля Кіа знак про зупинку, однак керманич його проігнорував та на великій швидкості продовжив рух далі. Аби зловмисник зупинився, нацгвардійці здійснили декілька попереджувальних пострілів у гору. Далі порушник наїхав на протитанкові їжаки, вийшов з авто та почав втікати. 

Як розповів начальник Святошинського управління поліції Петро Токар, правоохоронці встановили, що автомобіль керманичу не належить. Порушник викрав автомобіль клієнта однієї із станцій технічного обслуговування, на якій він працював. Затримали жителя Київської області 1992 року народження, раніше судимого за розбійний напад. Прилад Драгер показав, що водій перебував напідпитку з вмістом 2,12 проміле алкоголю в крові. Викрадену іномарку вилучили та після проведення слідчих дій повернули власниці.

Було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України – незаконне заволодіння транспортним засобом. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.