У столиці відкрили третій громадський простір Vcentri HUB. Це майданчик для ефективної комунікації влади, громади, неурядових організацій та соціально відповідального бізнесу. Він мав запрацювати ще в березні, але завадила війна. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

“Дуже важливо, що ми відкриваємо новий хаб під час війни. Попри всі складнощі ми змогли знайти меценатів, які допомогли нам закінчити облаштування Vcentri HUB у Голосієвському районі. До слова, війна виявила ефективність наших хабів Шевченківського та Оболонського районів із неочікуваного боку – вони стали тим місцем, де волонтери могли організовувати гуманітарну допомогу для постраждалих від війни. А сьогодні в них проводяться різні заходи, які спрямовані на підтримку вимушених переселенців. Відкриття нового хабу означає, що місто продовжує розвиватися навіть попри війну, а громадськість готова і надалі долучатися до його розвитку”, – зазначила Марина Хонда.

Загальна площа Vcentri HUB Голосіївського району – майже 215 квадратних метрів. Він зможе вміщати близько 70 осіб. Приміщення умовно розділене на кілька зон: основний великий зал, окрема дитяча кімната, коворкінг-зона та конференц-кімната.

“Шевченківський і Оболонський хаби довели свою необхідність і результативність. За два роки там було проведено 1183 заходи, 80% з яких ініціювали саме представники інститутів громадянського суспільства. Відвідувачів – майже 18 тисяч осіб. Це і є найяскравіший показник актуальності хабів. Я дуже радий, що тепер і голосіївська громада зможе користуватися функціоналом хабу”, – наголосив директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

У всіх Vcentri HUB також облаштовано кімнату для громадських рад тих районів, де функціонують хаби. Під час офіційного відкриття публічного простору голова Громадської ради Голосіївського району отримав ключі від кабінету, де збиратиметься ГР. Не оминули увагою і представників учнівського самоврядування району. Вони одержали комунікаційну гру, розроблену Департаментом суспільних комунікацій, за допомогою якої можна опановувати різні інструменти участі.

Мета міської влади – облаштувати Vcentri HUB у кожному районі столиці, що стануть єдиним вікном для активної громадської спільноти, де можна отримати консультації з будь-яких інструментів участі, долучитися до міських ініціатив, провести громадські обговорення чи інші важливі заходи.

Адреси та контакти хабів:

  • Оболонський район – Оболонський проспект, 22-А, 067-508-10-49;
  • Шевченківський район – вулиця Володимирська, 51-Б, 093-389-44-57.
  • Голосіївський район – вулиця Велика Китаївська, 83, 093-549-69-85.
     
imgbig-2 imgbig-3 imgbig-4 imgbig-5 imgbig-6 imgbig