Столичні слідчі скерували до суду обвинувальний акт відносно чоловіка, який в умовах дефіциту пального продав більше тони дизпалива підприємства. Зловмисник набирав у каністри пальне, розраховувався паливною картою фірми, на якій працював, а потім продавав його знайомим. Таким чином фігурант наніс роботодавцю збитків на 60 тисяч гривень. Про це 10 серпня повідомили в поліції Києва.

До Святошинського управління поліції із заявою звернувся директор одного із товариств з обмеженою відповідальністю про те, що після проведення інвентаризації виявлено нестачу пального загальною вартістю 60 тисяч гривень. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження та розпочали перевірку. У ході слідчих дій поліцейські встановили, що до злочину причетний 37-річний водій. Зловмисник, маючи безперешкодний доступ до паливної карти, користувався довірою колег, за якими вона була теж закріплена. Аби збагатитися під час складної ситуації на ринку пального, працівник набирав у пластикову тару дизпаливо та розраховувався картою підприємства. Потім, аби швидко збувати товар, чоловік пропонував його знайомим за нижчою ціною, ніж закупляло товариство. Так, протягом трьох тижнів, чоловік  заволодів та збув більше тони пального.

Розслідується злочин, передбачений ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.