Прокуратура вимагає скасувати реєстрацію прав на приміщення, щоб не допустити незаконного використання понад 6 га комунальної землі вартістю 531 млн гривень. Про це 10 серпня повідомили в Київській міській прокуратурі. 

Було встановлено, що у січні 2022 року державним реєстратором, в порушення вимог чинного законодавства та за відсутності необхідних документів, здійснено державну реєстрацію права власності на нежитлові будівлі по вул. Милославській загальною площею 209 квадратных метров за одним із столичних товариств. Слід заначити, що на час проведення даної державної реєстрації товариство втратило право користування земельною ділянкою, де розташовані вказані приміщення на підставі судового рішення, прийнятого за позовом Київської міської прокуратури та яке було виконано в примусовому порядку.

Внаслідок незаконної державної реєстрації за суб’єктом господарювання права власності на нерухоме майно, Київська міська рада позбавлена можливості розпоряджатися земельною ділянкою, на якій воно розташовано. Київська міська прокуратура звернулась до суду з позовом про скасування рішень про державну реєстрацію права власності на зазначені об’єкти нерухомості. Судом відкрито провадження у цій справі.