Слідчі столичної поліції повідомили про підозру чоловіку за співпрацю з військами РФ. Зловмисник добровільно зайняв керівну посаду у незаконних органах влади, створених на території тимчасово окупованої Херсонської області та всіляко сприяв представникам військових і правоохоронних формувань РФ. Про це 9 серпня повідомили в поліції Києва.

Слідчі викрили 49-річного чоловіка за добровільне зайняття посади у незаконних органах влади, створених загарбниками на тимчасово окупованій території Херсонської області. Працівники поліції з’ясували, що з початку повномасштабного вторгнення країни-агресора на територію України підозрюваний вирішив перейти на бік ворога, аби забезпечити власну безпеку. Чоловік добровільно зайняв посаду заступника керівника військово-цивільної адміністрації одного із міст Херсонської області та виконував вказівки військ РФ. 

Було відкрито кримінальну справу за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України – (Колабораційна діяльність, а саме добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора). Санкція статті передбачає позбавлення волі від п’яти до десяти років.