За позовом прокуратури повернуто приміщення у центрі Києва вартістю понад 225 млн гривень. Про це 9 серпня повідомили в Київській міській прокуратурі.

Шевченківська окружна прокуратура міста Києва через суд домоглася скасування державної реєстрації права власності на нежитлові приміщення у центрі столиці, які були привласнені шахраями на підставі підроблених документів. Окружна прокуратура встановила, що зловмисники на підставі підробленого рішення Ленінського районного суду міста Севастополя зареєстрували за товариством право власності на об’єкт нерухомого майна по вул. Павлівській у Києві вартістю понад 225 млн. гривень. Як встановлено досудовим розслідуванням, указаний об’єкт фактично є комунальним майном, а саме будинком по вул. В’ячеслава Чорновола у Києві. Зміна адреси його розташування була здійснена шахраями умисно, з метою приховання злочину та ускладнення процесу його повернення законному власнику – територіальній громаді Києва. 

З метою відновлення порушених прав територіальної громади окружною прокуратурою заявлено позов до суду про усунення перешкод в користуванні комунальним майном шляхом скасування державної реєстрації права власності. Господарський суд Києва погодився з доводами прокурора та своїм рішенням задовольнив позовні вимоги в повному обсязі.
 
Крім того, у межах кримінального провадження на вказані приміщення накладено арешт. Слідчі дії тривають, встановлюються особи, причетні до вчинення злочину.