Силовики затримали в Києві двох зловмисників, які поширювали в соцмережах російську пропаганду - заклики на підтримку збройної агресії проти України і виправдовували військові злочини окупантів. Про це повідомили в Управлінні СБУ Києва та області.

Встановлено, що в якості першоджерела інтернет-агенти використовували телеграм-канал Московського пропагандиста - російського блогера Юрія Подоляки.

"Тролі "поширювали його публікації через репости або під виглядом власних публікацій у соцмережах.

За даними слідства, підривну діяльність у Київській області організували двоє місцевих жителів. Обладнання публікацій та комунікації з російськими кураторами вони встановили у своїх квартирах у Києві та Білій Церкві.

Щоб збільшувати чисельність "аудиторії", вони використовували сотні Бот-акаунтів, від імені яких поширювали і коментували повідомлення з російською пропагандою.

Під час обшуків вдома у зловмисників правоохоронці виявили мобільні телефони та комп'ютери з доказами злочинних дій. Двом фігурантам з Києва повідомлено про підозру за ч.2 ст. 436-2 КК України (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України). Розслідування триває.