Силовики викрили агітатора мережі спецслужб РФ, який розповсюджував у соцмережах антиукраїнські матеріали російських пропагандистів. Про це повідомили у ГУ СБУ Києва та Київської області.

Досудовим слідством встановлено, що з початку збройної агресії 53-річний безробітний киянин вступив до пропагандистської мережі, яка координується спецслужбами РФ із території Криму.

"Зловмисник створив пул антиукраїнських анонімних веб-ресурсів у соціальних мережах та телеграм-каналах, які використовувалися в єдиному задумі щодо проведення Росії інформаційно-психологічних операцій проти нашої держави", - розповіли в СБУ.

Зокрема, на цих ресурсах публікувалися дискредитаційні матеріали щодо вищого військово-політичного керівництва, економічної та технічної допомоги партнерів України.

Киянин свідомо поширював неправдиві дані про перебіг бойових дій з метою створення панічних настроїв та формування недовіри до дій ЗСУ, за що сподівався отримати преференції від окупаційної влади у разі захоплення столиці.

Під час проведення обшуку будинку шанувальника "російського миру" правоохоронці отримали доступ до облікових записів, у тому числі здійснювалося адміністрування антиукраїнських ресурсів.

Слідчі СБУ повідомили чоловіка про підозру за ч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірної збройної агресії РФ проти України) КК України.