Столичний суд призначив покарання чоловіку, який обікрав пенсіонера з інвалідністю. Зловмисник викрав у працівника майстерні дублікатор для магнітних ключів та втік. Про це повідомили 8 серпня в поліції Києва.

В липні 2022 року до поліції Києва надійшло повідомлення про крадіжку на проспекті Свободи. Оперативники, які з’ясували, що до майстерні з виготовлення ключів навідався невідомий чоловік, відволік працівника, а потім, скориставшись моментом, викрав звідти дублікатор. Поліцейські розшукали 42-річного порушника та вилучили в нього речовий доказ, який повернули власнику. Слідчі зібрали необхідну доказову базу та повідомили місцевому мешканцю про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану.

Вироком Подільського районного суду фігуранту призначено покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі. Однак, на підставі ст. 75 Кримінального кодексу України - звільнення від відбування покарання з випробуванням, чоловіка звільнено від відбування покарання та призначено два роки іспитового терміну.