В ніч на 8 серпня біля парку “Прибережний“ працівники “Муніципальної охорони“ затримали авто з двома нетверезими чоловіками, у яких вилучили пістолет. Про це повідомляє КО “Муніципальна охорона“.

В Дарницькому районі охоронці помітили серед дороги автомобіль, у якому двоє чоловіків мінялися місцями на передніх сидіннях. Такі дії чоловіків здалися охоронцям підозрілими, до того ж це відбувалося під час комендантської години. Під час перевірки документів виявилося, що обидва чоловіки перебувають у стані наркотичного сп’яніння і цього не приховують. З’ясувалося, що водія, який був за кермом, раніше вже позбавляли водійських прав. Також в автомобілі виявили пістолет. Серед документів знайшли дозвіл на зброю, термін дії якого закінчився в 2020 році.

Поліцією було складено протокол за ст. 130 КК України (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп‘яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та вилучено зброю на тимчасове зберігання за дозвільною системою.

Усього за тиждень, у період із 1 до 7 серпня працівники “Муніципальної охорони” щодоби забезпечували охорону об’єктів комунальної та інших форм власності.

На добовому чергуванні у середньому перебувало 90 працівників. За цей час охоронці виявили:

  • людей у стані алкогольного сп’яніння – 40 (проведено профілактичні бесіди);
  • людей з ознаками наркотичного сп’яніння – 15 (проведено профілактичні бесіди);
  • осіб із підозрою на здійснення правопорушення – 1;
  • дітей без догляду дорослих – 5.