В Київській області судитимуть шістьох учасників організованої злочинної групи, яка організувала незаконне виробництво та збут алкогольних напоїв з недоброякісної сировини. Про це повідмили в Київській обласній прокуратурі. 

Київська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно групи громадян за фактом незаконного виробництва, зберігання та збуту підакцизних товарів (ч. 3 ст. 204 КК України).

Розслідуванням встановлено, що шестеро чоловіків у Білій Церкві у складі злочинної групи облаштували низку підпільних цехів. Підозрювані розмістили в них обладнання, за допомогою якого  масово виробляли алкогольні напої з недоброякісної сировини, що становить загрозу для життя і здоров’я людей. Готову продукцію збували у торговельні мережі на території Київської області.

Було проведено 22 обшуки. Правоохоронці виявили та вилучили понад 20 тон спиртовмісної рідини, пакувальну тару, автомобілі за допомогою яких здійснювалась перевезення продукції, обладнання для виробництва та чорнові записи, що свідчать про протиправну діяльність.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 10 років з конфіскацією майна.

Самопальна алкогольна продукція може бути далеко небезпечною. Особливо для неповнолітніх. Раніше повідомлялося, що до Білоцерківської лікарні з гострим алкогольним отруєнням потрапили 12-річна та 13-річна дитини. Дільничні офіцери спільно з ювенальними поліцейськими виявили 27-річну молоду людину, яка незаконно продавала алкоголь. Саме від нього алкоголь потрапив до неповнолітніх. У чоловіка виявили 24 літри самогону та мішки з цукром, які вилучили на потреби міської лікарні №4, військового госпіталю та ЗСУ.