У Києві притягнули до кримінальної відповідальності за домашнє насильство чоловіка, який ображав дружину та виганяв її з дому. Про це повідомили у ГУ Нацполіції Києва.

Поліцейським, які прибули за викликом на вулицю Хотовську, 54-річна киянка розповіла, що чоловік чинить щодо неї домашнє насильство.

На кривдника поліцейські склали адміністративний протокол за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (домашнє насильство) та провели з ним профілактичну бесіду щодо недопущення подібних дій.

"Протягом року киянин повторно вчинив домашнє насильство щодо 54-річної дружини: ображав, штовхав, виганяв її з дому та загрожував фізичною розправою", - розповіли у поліції.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ст. 126-1 Кримінального кодексу України – домашнє насильство. Фігуранту повідомлено про підозру. Досудове розслідування завершено, матеріали кримінального провадження разом із обвинувальним актом направлено до суду. За вчинене кривднику загрожує до двох років ув'язнення.