З початку року до Київського міського центру ґендерної рівності, запобігання та протидії насильству надійшло 8745 звернень щодо домашнього насильства та стресу, викликаного війною. Про це повідомила заступник голови КМДА Марина Хонда.

"Проблема домашнього насильства існує у суспільстві та в умовах повномасштабного російського вторгнення", - зазначила чиновниця.

За її словами, 5467 звернень надійшло від жінок та 1117 – від чоловіків.

Марина Хонда наголосила, що у Києві працюють п'ять мобільних бригад соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства.

Також у Києві працює цілодобова служба "Телефон довіри" за номерами 1500 (зі стаціонарного) та 044 272 1500 (з мобільного) для всіх нужденних.

У Київському міському центрі гендерної рівності, запобігання та протидії насильству можна отримати очні та онлайн-консультації психологів. Центр знаходиться за адресою: вул. Іллєнко, 20. Консультації в онлайн-форматі можна отримати у Skype (dovira1500). Фахівці Центру також надають первинну юридичну та правову допомогу.

Крім того, у разі потреби можливе надання місця безпечного перебування у Притулках та Кімнатах кризового реагування Центру.