Правоохоронці затримали дует шахраїв, які ошукали майже тисячу громадян. Про це 4 серпня повідомили в поліції Київської області.

Аферисти списували гроші з рахунків громадян, маскуючи повідомлення під фінансову допомогу під час воєнного стану.

“Останньою жертвою шахраїв стала 39-річна жінка з Дівичок, з картки якої шахраї зняли 20 000 гривень. Потерпіла перейшла за фейковим посиланням, повідомила свої банківські дані і злодії обчистили її рахунок. На жаль, такого роду шахрайство стало доволі поширеним нині, тому ретельно перевіряйте меседжі про допомогу”, - повідомив очільник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

Поліцейські встановили особу зловмисника та його поплічниці. Камери відеонагляду зафіксували як 25-річний молодик в медичній масці знімає готівку у банкоматі в місті Біла Церква - кошти з рахунку однієї із потерпілих. З’ясувалося, що молодик спільно зі своєю 22-річною спільницею вчинили ще цілу низку шахрайських епізодів.

За свідченнями фігурантів лише за місяць їм вдалося ошукати близько тисячі громадян. Частину грошей лиходії відправляли на криптовалютний гаманець, а частину залишали собі готівкою. Поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцем проживання зловмисників та виявили десятки мобільних телефонів та сім-карток, а також так звану «чорну» бухгалтерію та комп'ютерну техніку. За фактом шахрайства правоохоронці відкрили кримінальне провадження (ч. 3 ст. 190 ККУ). Зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі.