Столичні правоохоронці викрили наркоторговців. Про це повідомили в полції Києва.

Під час відпрацювання оперативної інформації працівники Департаменту боротьби з наркозлочинністю спільно зі слідчими Дарницького та Солом’янського управлінь поліції у Києві затримали трьох місцевих мешканців, які займалися збутом метадону.

Встановлено, що  троє чоловіків від 36 до 41 років збували метадон на території столиці. Оперативники затримали їх у різних районах міста, всі вони мали з собою пакунки з метадоном, який планували збути.

Загалом правоохоронці вилучили близько кілограма метадону, орієнтовна вартість якого за цінами чорного ринку становить близько 1,5 мільйона гривень.

Речові докази вилучено та направлено на проведення відповідних експертних досліджень. Фігурантів затримано. За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 1 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Процесуальні рішення відносно дій зловмисників, повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів будуть прийматися після надходження

Також днями в Білій Церкві оперативники на гарячому затримали 33-річного закладчика. Біля одного з будинків чоловік намагався заховати важкі наркотики для подальшого збуту в Теlegram-каналі. Поліцейські вилучили у драгдилера чотири згортки з метадоном. Ще 9 подібних згортків слідчі вилучили на масиві Леваневського, де лиходій вже встиг їх розповсюдити. Чоловіка помістили до ізолятора тимчасового тримання. Відомо, що в минулому він відповідав перед законом за майнові злочини. Слідчі, за фактом зберігання наркотиків з метою збуту та за процесуальним керівництвом Білоцерківської окружної прокуратури, повідомили зловмиснику про підозру (ч.1 ст.307 ККУ). Йому загрожує до 8 років ув’язнення. результатів експертиз.