У Києві перед судом постане чоловік за розбещення 7-річної дівчинки. Кривдник заманив малолітню до себе в квартиру, пообіцявши їй, що там вона зможе погратись із його собакою, однак в подальшому вчинив відносно дитини розпусні дії. Про це 4 серпня повідомили в поліції Києва.

Наприкінці травня 2022 року столичні поліцейські отримали повідомлення про те, що в одній із багатоповерхівок Подільського району невідомий чоловік вчинив протиправні дії відносно малолітньої дитини.

Правоохоронці з’ясували, що дівчинка на вулиці гралась з собакою, а коли господар тварини зібрався йти додому, то запросив дитину піти разом з ними. Як тільки малолітня опинилась у квартирі зловмисника, він вчинив відносно неї розпусні дії.

Співробітники ювенальної превенції оперативно затримали підозрюваного – ним виявився 27-річний уродженець Миколаївської області, котрий приїхав до Києва та оселився в одному будинку із потерпілою. Порушник нещодавно звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за вбивство рідного брата.

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури слідчі повідомили чоловіку про підозру за ч. 2 ст. 156 Кримінального кодексу України – розпусні дії, вчинені відносно малолітньої особи. Судом підозрюваному було обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування завершено та матеріли кримінального провадження разом із обвинувальним актом скеровано до суду для розгляду справи по суті. Чоловіку загрожує до восьми років ув’язнення.