Столичні оперативники затримали зловмисника, який обікрав автомобіль киянина. Чоловік забрав з легковика гроші та золоті вироби, після чого втік до іншого міста. Про це 5 серпня повідомили в поліції Києва.

До поліції Києва надійшло повідомлення про те, що на вулиці Булаховського з автомобіля Lanos зникло портмоне з готівкою у сумі 9 000 доларів США та 20 000 гривень, а також скринька з ювелірними виробами. Як розповів заступник начальника відділу кримінальної поліції Святошинського управління поліції Роман Бурій, завдяки камерам системи “Безпечне місто” правоохоронці встановили зловмисника та автомобіль, на якому він пересувався. У ході проведення оперативно-пошукових заходів працівники карного розшуку встановили маршрут руху крадія та затримали його на виїзді з міста. З’ясувалося, що зловмисник проник до автомобіля шляхом сканування сигналізації. Під час невідкладного обшуку за місцем проживання та у транспортному засобі порушника правоохоронці вилучили частину викрадених прикрас, а також сканер. Раніше не судимого 36-річного жителя Київської області затримали.

Слідчим відділом Святошинського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану. За погодженням із Святошинською окружною прокуратурою фігуранту повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.