У ліфті будинку на проспекті Червоної Калини на Троєщині у Києві зґвалтували дівчину. Про це повідомили у ГУ Нацполіції Києва.

До чергової частини Деснянського управління поліції звернувся киянин, який розповів, що у будинку на проспекті Червоної Калини його дівчина застрягла у ліфті з незнайомцем, який почав до неї чіплятися та погрожувати ножем, а потім зґвалтував.

Правоохоронці, які прибули на місце, встановили, що ввечері 22-річна дівчина поверталася додому, і разом з нею в ліфт висотки зайшов невідомий чоловік. Якоїсь миті ліфт зупинився з технічних причин, а чоловік почав чіплятися до киянки, погрожуючи їй ножем.

"Налякана потерпіла встигла зателефонувати своєму хлопцеві та розповісти про дії кривдника, який надалі вчинив щодо неї сексуальне насильство", - розповіли в поліції.

Нападника зажержали. Ним виявився 48-річний місцевий житель, раніше засуджений за злочини проти статевої свободи та недоторканності. Фігуранту повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 152 КК України – згвалтування. Наразі суд вирішує питання про обрання йому запобіжного заходу. За вчинене чоловікові загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.