Столиця очікує поставку ще 11 мобільних пересувних котелень, які в критичних випадках забезпечуватимуть теплом лікарні та дитячі навчальні заклади. Про це повідомили в Київській міській держадміністрації.

Пересувні котельні працюють на дизпаливі, їх теплова потужність становить 600 кВт. Температура теплоносія досягає 80°C і може регулюватися в залежності від температури зовнішнього повітря. На випадок відключень електроенергії є генератор.

У КМДА зазначили, що Київ - єдине місто в Україні, яке придбало та підготувало до роботи 12 пересувних мобільних котелень. І

Мобільні котельні будуть використовуватися, перш за все, для обігріву соціальних об'єктів. Наразі інженерними пунктами приєднання обладнали 50 шкіл та 20 лікарень міста. Роботи з облаштування точок приєднання тривають в інших визначених міською владою об'єктах.

КП "Київтеплоенерго" в тестовому режимі випробувало підключення пересувної котельні до будівлі однієї зі шкіл Києва. Щоб розгорнути роботу котельні і подати опалення, знадобилося не більше двох годин.