Міська влада столиці придбала 12 пересувних мобільних котелень. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

За його словами, енергетична інфраструктура Києва продовжує бути головною метою російського агресора, який не припиняє обстрілів енергооб'єктів, тому міська влада робить все для того, щоб зміцнити теплоенергетичний комплекс столиці на випадок надзвичайних ситуацій.

Одну з модульних пересувних котелень вже під'єднали до теплопункту однієї зі столичних шкіл. Також у процесі виробництва ще понад 10 таких котелень для столиці. Виготовляють такі котельні в Україні. Їх вартість удвічі дешевша, ніж у Європі.

"Київ першим в Україні впроваджує в роботу мобільні модульні котельні. Ці котельні в разі відсутності теплопостачання можна розмістити в установах соціальної сфери – лікарнях, школах, дитсадках. На сьогодні вузлами приєднання альтернативних теплоджерел оснастили вже 50 шкіл і 20 медустанов міста", - розповів Віталій Кличко.

Мобільну котельню можна доставити на причепі і підключити за кілька годин, приєднавши до центрального теплопункту установи. Така модульна котельня здатна безперервно постачати тепло протягом тижня в разі тривалої відсутності централізованого теплопостачання. Пересувні котельні можна експлуатувати навіть при температурі мінус 30 градусів. Їх дозаправка здійснюється автоматично.

Віталій Кличко нагадав, що в столиці зараз працюють понад 530 пунктів обігріву. Крім того, понад 60 котелень міста оснастили генераторами, щоб не припиняти теплопостачання у разі відсутності електрики.