У столиці перед судом постане організована група, яка займалась махінаціями з квартирами померлих киян. До злочинного угруповання входило два адвокати та троє спільників у ролі виконавців, які за період протиправної діяльності заволоділи шістьма помешканнями у Києві. Про це 2 вересня повідомили в поліції Києва.

Викрили п’ятьох учасників злочинної групи, які займались аферами з квартирами, слідчі Шевченківського управління поліції. Тимчасово виконувач обов’язків начальника Шевченківського управління поліції Олександр Богатирчук повідомив, що окрім організаторів, до складу угрупування увійшли нотаріус та двоє виконавців. 

“Приватний нотаріус надавала учасникам організованої групи консультації щодо документів, які необхідно виготовити для відкриття та формування спадкових справ. Двоє організаторів 1969 та 1981 років народження та виконавці 1963, 1969, 1983 років народження, за період злочинної діяльності заволоділи шістьма квартирами у столиці, чим нанесли багатомільйонні збитки”, - повідомили в поліції.

Досудове розслідування завершено. Матеріали кримінальних проваджень із обвинувальними актами скеровано до Шевченківського районного суду Києва для розгляду справи по суті. Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.