Міська влада Києва заготовляють дрова на випадок тривалого відключення електроенергії. Як повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, на базі Дарницького лісопаркового господарства запустили обладнання для заготівлі дров, які будуть використовувати в пунктах обігріву при тривалому блекауті.

Петро Пантелєєв зазначив, що головною мішенню ворога залишаються об'єкти критичної інфраструктури, тому Київ продовжує нарощувати запас міцності на випадок надзвичайної ситуації, зокрема у разі тривалого відключення електроенергії.

Так, в місті вже працює 531 пункт обігріву, близько 60 котелень оснащені генераторами, що дозволяє не припиняти теплопостачання навіть при відсутності електрики.

"Ми використовуємо всі можливі альтернативні джерела постачання тепла. На базі Дарницького лісопаркового господарства встановлено потужний фінський дровокол Palax, який переробляє деревину в дрова для потреб пунктів обігріву", – пояснив Петро Пантелєєв.

Віце-голова КМДА додав, що обладнання дозволяє заготовити 20 куб.м дров за зміну. Для виробництва дров використовуються тільки сухостійні і пошкоджені дерева.