Колишньому керівнику Держагентства резерву України повідомлено про підозру у продажі дизпалива зі збитками у 205 млн гривень. Про це 31 серпня повідомили в Київській міській прокуратурі.

За процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури повідомлено про підозру колишньому посадовцю Державного агентства резерву України за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Як встановлено слідством, підозрюваний, обіймаючи у 2021 році посаду тимчасово виконуючого обов’язки Голови Державного агентства резерву України та голови аукціонного комітету Держрезерву України, організував злочинну схему реалізації дизельного палива з держрезерву за значно заниженою вартістю.

“Діючи всупереч інтересам служби та з метою отримання вигоди для іншої юридичної особи, чиновник здійснив реалізацію 18 000 тон дизпалива з держрезерву за ціною вдвічі меншою ринкової.  При цьому підозрюваним були проігноровані зауваження Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України щодо результатів оцінки ринкової вартості цього майна перед здійсненням аукціону”, - повідомили в прокуратурі.

Вказані протиправні дії посадовця завдали збитків державі на суму 205 млн гривень та негативно вплинули на обороноздатність нашої країни.