У Печерському районі столиці правоохоронці затримали подружжя наркоторговців. Про це 1 серпня повідомили в поліції Києва.

У ході реалізації оперативної інформації слідчі Печерського управління поліції викрили подружжя киян, яке збувало наркотичні засоби і психотропні речовини на території України.

Встановлено, що чоловік та дружина 1995 років народження налагодили реалізацію різних видів наркотичних засобів та психотропних речовин. Серед заборонених речовин, які продавали наркоторговці – канабіс, амфетамін, галюциногенні гриби, пігулки екстазі, солі PVP. Гроші за товар отримували на власні банківські картки.

Спільники збували наркотики в Інтернет-магазині, відправляючи клієнтам замовлення за допомогою поштових відправлень. Поліцейські також з’ясували, що перед відправкою задля маскування пара постійно змінювала одяг, а жінка використовувала різні перуки.

У ході контролю за вчиненням злочину правоохронці провели оперативну закупку та затримали зловмисників на гарячому під час відправлення 36 посилок із вмістом психотропних та наркотичних речовин. Зокрема у подружжя вилучили 100 грамів канабісу, 10 грамів амфетаміну, 10 грамів галюциногенних грибів та 10 грамів психотропу PVP.

За місцем мешкання наркоторговців правоохоронці провели обшук, під час якого вилучили ще 245 пігулок екстазі, близько 1,5 кілограмів канабісу, 350 грамів солі PVP, близько 300 грамів амфетаміну, 200 грамів метадону, чорнові записи, фасувальні пакети, електронні ваги, товарно-транспортні накладні, сім-карти.

Слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Правопорушникам загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Триває досудове розслідування.
 

Також київські поліцейські викрили чоловіка, який розкладав закладки у Дарницькому районі. Під час відпрацювання оперативної інформації слідчі Дарницького управління поліції на вулиці Княжий Затон викрили та затримали чоловіка, який збував наркотики. Правопорушником виявився 29-річний киянин. Як розповів начальник відділення розслідування злочинів загальної кримінальної спрямованості слідчого відділу Дарницького управління поліції Вадим Яворенко, поліцейські встановили, що чоловік розповсюджував наркотики шляхом закладок.

Провівши поверхневу перевірку, поліціянти вилучили у наркоділка 19 згортків з метадоном. Правопорушника затримано, йому повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною першою статті 307 Кримінального кодексу України – незаконне придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Затриманому загрожує від чотирьох до восьми років позбавлення волі.