Голова тендерного комітету столичного БТІ постав перед судом за обвинуваченням у завданні великих збитків. Про це повідомили в Київській міській прокуратурі. 

Шевченківська окружна прокуратура міста Києва скерувала обвинувальний акт відносно заступника начальника – голови тендерного комітету Комунального підприємства “Київське міське бюро технічної інвентаризації” за обвинуваченням у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
За даними слідства, у 2020 році за результатами тендерної процедури, між КП “Київське міське бюро технічної інвентаризації” та ПП “Лабораторія Інформаційних Технологій” був укладений договір щодо закупівлі послуг з обробки даних, яка полягала у створенні електронної бази даних технічної документації на об’єкти нерухомого майна Києва. Вартість договору становила 30 млн гривень. Як встановило слідство, виконавець робіт привласнив майже третину виділених коштів шляхом необґрунтованого завищення витрат на оплату праці та нарахувань на заробітну плату. Збитки міського бюджету у сумі майже 10 млн гривень документально підтверджено проведеною судово-економічною експертизою. Привласнені грошові кошти у подальшому були незаконно перераховані виконавцем робіт на рахунки підконтрольних суб’єктів господарювання за послуги, які фактично ними не надавалися.
 
Вказане стало можливим, у тому числі, внаслідок службової недбалості з боку заступника начальника – голови тендерного комітету КП “Київське міське бюро технічної інвентаризації”. За клопотанням окружної прокуратури підозрюваного відсторонено від займаної посади.
 
Раніше в межах цього провадження прокуратура повідомила про підозру двом керівникам ПП “Лабораторія Інформаційних Технологій” за ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України.
 
Документування обставин злочину здійснювалось Шевченківською окружною прокуратурою Києва у взаємодії із Департаментом контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.