Столичні оперативники затримали чоловіка, який пограбував пенсіонерку. Про це 31 серпня повідомили в поліції Києва.

До поліції на спецлінію 102 від 80-річної місцевої мешканки надійшло повідомлення про те, що на вулиці Жолудєва у Святошинському районі столиці  її пограбували. Як розповів начальник територіального відділу поліції № 2 Святошинського управління поліції Дмитро Сіньков, працівники карного розшуку встановили особу зловмисника.

“Потерпіла розповіла, що невідомий вирвав у неї з рук сумку з мобільним телефоном та втік. В ході розшукових заходів ми встановили маршрут руху зловмисника, а згодом і його особу. Раніше судимого за майнові злочини 39-річного уродженця Кіровоградської області затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. З’ясувалось, що викрадений ґаджет він здав до ломбарду, звідки в подальшому його буде вилучено”, - повідомили в поліції.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України – грабіж, вчинений в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років. На час досудового розслідування суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою.