Слідчі повідомили про підозру водію, який спричинив смертельне ДТП у Деснянському районі. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, керманич здійснив наїзд на велосипедиста, у результаті чого потерпілий помер у лікарні. Відповідна інформація розташована 31 серпня на сайті поліції Києва.

На спецлінію 102 надійшло повідомлення про те, що на вулиці Братиславській водій автомобіля Fiat Doblо скоїв наїзд на велосипедиста. Начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління поліції Києва Анатолій Андросович розповів, що поліцейські встановили особу правопорушника, а карета швидкої допомоги транспортувала потерпілого у лікарню для надання необхідної допомоги.

“З’ясовано, що 35-річний водій автомобіля Fiat Doblо  рухався  у попутному напрямку із велосипедистом у сторону житлового масиву Троєщина. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, чоловік не впорався з керуванням та здійснив наїзд на велосипедиста. Прилад Драгер показав, що правопорушник сів за кермо з вмістом 1,8 проміле алкоголю в крові. В результаті отриманих травм, потерпілий 1985 року народження, помер у лікарні“, - повідомили в поліції.

Поліцейські затримали чоловіка у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. На даний час він перебуває у ізоляторі тимчасового тримання.

Слідчі столичного главку за процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомили водію про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України - порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше повідомлялося, що на трасі Київ-Чоп зіткнулися вантажівка та легковий автомобіль. 31 серпня близько 6 години у Макарівському районі сталася ДТП за участю вантажівки та легкового автомобіля. Ускладнився рух у напрямку Житомира.