Київ направив на оздоровлення у літніх таборах Афін українських дітей із постраждалих сімей Маріуполя. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

“Повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну щодня призводить до численних жертв серед цивільного населення. Особливо належної психологічної та медичної реабілітації потребують нині українські діти. Київ максимально докладає для цього зусиль і використовує всі міжнародні зв’язки. Так, міський голова Віталій Кличко як голова Асоціації міст України звернувся до закордонних міст-побратимів із проханням допомогти в організації оздоровлення та відпочинку постраждалих дітей у своїх санаторіях і дитячих таборах. Одними з перших відкликнулись наші грецькі друзі, які запросили 41 дитину. І ми дуже вдячні, зокрема, меру Афін пану Костасу Бакояннісу“, – розповів Микола Поворозник.

Із проханням допомогти в організації їхнього відпочинку і реабілітації столиця звернулась до всіх своїх міжнародних міст-побратимів.

У столиці відкрили гуманітарний центр всебічної допомоги для переселенців “Я – Маріуполь“. Переселенці з цього міста мають змогу отримати тут психологічну та юридичну підтримку, відновити документи, дістати допомогу в пошуку роботи. У цьому хабі працюють дитячі кімнати, можна отримати дитяче харчування та необхідні для малечі речі. Відбуваються виставки, присвячені трагічній історії героїчного міста та його мешканців. Експозиції покликані розповісти українцям, іноземним медіа і всьому світові про жорстокість, з якою російські війська знищували Маріуполь, що є переконливим свідченням геноциду українського народу.
 

imgbig-1

imgbig-2 imgbig-3 imgbig-4 imgbig-5 imgbig-6