Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт відносно іноземця, який незаконно зберігав зброю. Про це 30 серпня повідомили в поліції Києва.

Під час несення служби на одному із блокпостів Святошинського району столиці поліцейські зупинили для перевірки автомобіль Chevrolet, водій якого перебував з явними ознаками наркотичного сп’яніння. Під час огляду речей правоохоронці виявили предмет, схожий на пістолет.

Поліцейські провели необхідні першочергові слідчі дії, вилучили пістолет з явними ознаками переробки та 10 набоїв калібру 9 мм. Надати відповідний дозвіл чи пояснити походження зброї 34-річний іноземець не зміг, а відтак його затримали. Згідно висновку експерта, пістолет BLOW містить ознаки саморобної переробки та належить до короткоствольної вогнепальної зброї.

Було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Матеріали провадження разом із обвинувальним актом скеровано до Святошинського районного суду Києва для прийняття рішення. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.