Слідчі та кіберполіцейські викрили двох осіб, які організували незаконну торгівлю екзотичними і дикими тваринами. Спільники розміщували в мережі Інтернет оголошення щодо продажу тварин, які занесені до Червоної книги. Про це повідомили 30 серпня в поліції Києва.

Слідчі Оболонського управління поліції викрили чоловіка та жінку, які займались незаконним продажем диких та екзотичних тварин і жорстоко поводились з ними. Як розповів тимчасово виконувач обов’язків начальника Оболонського управління поліції Сергій Бондар, під час моніторингу мережі Інтернет поліцейські виявили декілька оголошень щодо продажу тварин, середовищем існування яких є дика природа і які занесені до Червоної книги.

“Встановлено, що 36-річна жінка та 35-річний чоловік реалізовували тварин через сайт та соціальні мережі. За ухвалою суду ми провели 5 обшуків у конспіративних та особистих квартирах фігурантів, де виявили близько 400 тварин різноманітних видів, серед яких і троє маленьких тигренят, мавпи, єноти, рептилії та птахи. До проведення слідчих дій були залучені також спеціалісти Державної екологічної інспекції та столичного зоопарку”, - повідомили в поліції.

Правоохоронці разом зі спеціалістами встановили, що тварини утримуються у неволі в умовах, які не відповідають їх біологічним та індивідуальним особливостям, тим самим піддаються жорстокому поводженню з ними. Зокрема було виявлено, що в деяких вольєрах порушені санітарно-гігієнічні норми, травоїдні та хижі тварини утримуються у сусідніх клітках в одному приміщенні, а деякі з них зневоднені та виснажені. Також під час обшуків було виявлено безліч ветеринарної документації з ознаками підробки та пусті бланки документів на тварин.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі від п’яти до восьми років з конфіскацією тварин.

Правоохоронці вилучили диких та екзотичних тварин, вони перебувають на утриманні у столичному зоопарку.

obolontvaryny30082022 obolontvaryny300820222 obolontvaryny3008202225 obolontvaryny3008202226 obolontvaryny3008202228