Кіберполіція затримала жінку, яка займалась створенням та збутом дитячої порнографії. Протиправний контент зловмисниця продавала через канал у месенджері. Про це 29 липня повідомили в поліції Києва.

Схему з виготовлення та збуту порнографічних предметів за участю дитини викрили співробітники Департаменту кіберполіції спільно зі слідчими поліції Києва. 24-річна жителька Житомирської області створювала протиправний контент за участю 4-річної доньки.

Порнографію вона продавала через канал у месенджері. Комплект із 10 фото- та відеофайлів коштував 3 000 гривень. Як встановили правоохоронці, фігурантка вчиняла злочинні дії впродовж двох років.

В оселі зловмисниці працівники поліції провели обшук та вилучили мобільні телефони і банківські картки. Потерпілу дитину передали під опіку соціальних служб.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження ч. 2 ст. 156 (Розбещення неповнолітніх), ч. 4 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України. Зловмисниці оголошено підозру, їй загрожує до десяти років ув’язнення. Досудове розслідування триває.