Варикозне розширення вен – захворювання, у якому спостерігається потовщення венозних судин, швидка стомлюваність ніг, тяжкість, набряки. Клієнтам косметологічних салонів необхідно знати, чи безпечна лазерна епіляція при цьому захворюванні та на яких стадіях розвитку патології її можна проводити.

Безперечно, що рослинності на ногах – естетично непривабливий момент, особливо для жінок. Серед використовуваних методик позбавлення волосся на тілі, варто виділити наступні:

  • Досить болючі інвазивні процедури – видалення воском та шугарінг;
  • Електроепіляція;
  • Видалення стрижнів волосся спеціальними кремами (депіляція);
  • Вплив лазером – ефективна епіляція повного видалення небажаної рослинності.

При варикозі на будь-яких стадіях розвитку хвороби (а їх чотири) категорично протипоказані процедури, пов'язані з підвищеним теплом у сфері виявлених симптомів, зокрема, ваксинг та шугаринг. Також при розвиненій патології варикозу (у стадіях 3-4) небажано застосовувати класичне гоління, вищипування волосків пінцетом та інші механічні маніпуляції, щоб уникнути ризику травмування судин, що сильно виступають, і здутих вен.

Лазерна епіляція https://slim.ua/uk/lazerna-epilyaciya при варикозі також не може бути повністю стовідсотково показаною без консультації фахівця, адже суть методики полягає у впливі променя лазера та перетворенні на теплову енергію, що діє на цибулинки волосся. Під дією перетвореної на тепло світлової енергії руйнується меланін і джерело росту волоскового стрижня. Але при смаглявій шкірі можливе мікротравмування прилеглих тканин. Тим не менш, у деяких випадках процедура допустима.

Максимальна безпека лазерної епіляції при варикозному розширенні вен

Сучасні лазерні апарати мають вбудовані системи охолодження, які миттєво діють область проникнення променя і охолоджують тканини. Також ризик опіків та підвищеного нагрівання мікрозон знижується завдяки технології динамічного впливу променя в інтенсивному русі насадки. У разі варикозу слід довіритись клініці естетичної медицини, в арсеналі якої є саме таке лазерне обладнання. Справа не в хворобливих відчуттях при використанні апаратів, в яких не передбачені вищезгадані системи, хоча може бути порадено застосування анестезуючого гелю. При варикозі така процедура може посилити негативні явища та спровокувати прискорення розвитку хвороби.

Щоб запобігти виникненню ускладнень і не посилити захворювання, проводячи лазерну епіляцію ніг, необхідно обов'язково заздалегідь звернутися до лікаря флеболога для визначення стадії розвитку варикозного розширення вен та призначення терапії лікування. Навіть якщо варикоз проявляє себе лише легкими негативними симптомами на початкових стадіях, бажано все ж таки пройти курс лікування, позбутися захворювання і тільки після цього проводити лазерне видалення волосся на ногах.

Відповідальний підхід до лазерного видалення волосся при варикозі

Фахівці надійної косметологічної клініки естетичної медицини з гарною репутацією обов'язково проводять консультацію з пацієнтом та порекомендують звернутися до лікаря-флеболога для встановлення точного діагнозу.

Незважаючи на те, що варикозне розширення вен навіть лікується лазером, методики лікування та усунення небажаного волосяного покриву кардинально відрізняються. Якщо лікар не дає категоричних протипоказань, необхідно надати інформацію про діагноз фахівця косметичного салону. Це дозволить оптимально підібрати курс, розробити протокол, підібрати кількість процедур та параметри лазерного апарату для безпечної та ефективної лазерної епіляції.