Армія РФ окрім збройної веде також і психологічну війну проти України. Вона має на меті максимально підірвати психологічну стійкість та єдність українців, адже це два важливих фактори опору, заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Вона наголосила, що росіяни використовують військові та інформаційні методи залякування. 

"Приміром, запускати ракети по цивільних об’єктах в центрі Києва - це зброя, яка використовується з психологічною метою. Насамперед, щоб залякати. Київ для українців не просто столиця, а символ незламності та опору. Тому, вдарити по Києву для ворога - це показати вразливість нашого символа стійкості. Ворог прагне, щоб підсвідомо в українців склалось враження беззахисності  столиці", - зазначила Маляр.

Паралельно з ракетною атакою, буквально за пару годин до пуску, почалась інформаційно-психологічна атака. Чергова дискредитація військово-політичного керівництва. Ворог інформаційно б‘є по тих, хто користується довірою громадян. 

"Для чого? Так само як і з ракетами по Києву, щоб посіяти відчуття беззахисності. Втім повномасштабна війна показала цікаву властивість української колективної свідомості. Так, ми відчуваємо біль, розпач, сум, але водночас в нас немає страху", - додала вона.