Місто робить все можливе, щоб заощаджувати споживання електроенергії, проте транспорт, зокрема метро, ​​не зупинятимуть. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив мер Києва Віталій Кличко.

За його словами, для економії на багатьох маршрутах громадського транспорту тролейбуси замінили на автобуси. А метрополітен місто зупиняти не збирається.

Віталій Кличко зазначив, що якщо не буде форс-мажорних ситуацій, фахівці "Укренерго" сподіваються протягом 2-3 тижнів усунути дефіцит, спричинений атаками російських військових на об'єкти критичної інфраструктури.

Столичний градоначальник закликав киян скоротити споживання електроенергії: менше користуватися електроприладами, особливо в піковий годинник навантаження на систему, а представників бізнесу - вимкнути висвітлення вивісок на закладах громадського харчування, торгових точках.

"Ризик великого блекауту, коли нестача електроенергії може призвести до ще більших наслідків та ще більш масштабного відключення, є. Тому дуже важливо заощаджувати, щоб цього не сталося", – розповів Віталій Кличко.