Вчора, 28 серпня, у столиці відбулась церемонія прощання з депутатом Київської міської ради, першим заступником командувача Української добровольчої армії Дмитра Яроша, командиром загону “Південь” УДА у складі 28-ої ОМБр, полковником Сергієм Ільницьким (позивний “Сокіл”). Ільницький загинув 22 серпня. 

Про це стало відомо з повідомлення пресслужби Київської міської ради. 

“У Києві, 28 серпня, відбулась церемонія прощання з депутатом Київської міської ради, першим заступником командувача Української добровольчої армії Дмитра Яроша, командиром загону “Південь” УДА у складі 28-ої ОМБр, полковником Сергієм Ільницьким (позивний “Сокіл”), який 22 серпня трагічно загинув у боях за Україну на Донеччині”, – йдеться в повідомленні.

У Київраді вказують, що Сергій Ільницький входив до постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

“Паралельно з захистом та обороною України, він сумлінно виконував свої депутатські обов’язки і серед пріоритетів виділяв питання реабілітації та реінтеграції військовослужбовців, які отримали поранення під час бойових дій, в суспільне життя. У цьому напрямку ми мали безліч планів та задумів. І тепер, коли Сергій загинув, ми будемо продовжувати реалізовувати його проекти, аби його справа жила. Сергій Ільницький мав звання полковника, але не ховався в тилу і весь час був на передовій. Він був щирим другом, вірним товаришем, надійним колегою. І це велика втрата для кожного з нас”, – зазначають в Київраді. 

Депутатський корпус Київської міської ради висловлюють щирі співчуття родині та побратимам загиблого Героя.