Слідчі столичного главку викрили зловмисника, який  про підозру організовував незаконний перетин кордону. Фігурант допомагав військовозобов’язаним чоловікам безперешкодно покинути межі країни поза визначеними пунктами пропуску. Про це повідомили в поліції Києва.

У ході досудового розслідування працівники поліції з’ясували, що фігурант дізнався про те, що його знайомий бажає виїхати з України, тож за грошову винагороду вирішив допомогти чоловіку. Правопорушник надав роз’яснення щодо дати і місця для незаконного перетину кордону та в подальшому зустрів його у прикордонній області. Вартість такої домовленості становила 5 500 доларів США. 

Правоохоронці затримали чоловіка у Вінницькій області після отримання частини оплати за незаконну послугу. У ході огляду в раніше не судимого 53-річного іноземця поліцейські вилучили 200 000 гривень. 

Розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України - незаконне переправлення осіб через державний кордон України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає до дев'яти років позбавлення волі.