Класична вітальня - це гармонія чітких форм і приємних оку кольорів. Ці меблі з "віковим відбитком" здатні зробити навіть із звичайного по своєму дизайну приміщення витвор мистецтва. Але варто розуміти, що створення її досить складне. Дизайнерові треба не лише зробити так, щоб кожна тумбочка підходила до м'яких меблів, але і добитися вірного поєднання усіх декоративних елементів і текстур. 

Класичний стиль вітальні - чому він такий популярний і для кого підійде?

Напрям "класика" - це не конкретний стиль, а їх група. Вітальня може відноситися до стилістичного рішення бароко, ампір, класицизм (англійський) і інше. У будь-якому разі класичні меблі будуть деяким "відбитком минулої епохи" з характерними її особливостями. 

Класика - не просто стиль, швидше, це характер, якому властиві такі якості як правильність, вишуканість, традиційність і зрілість. Саме тому вітальні в класичному стилі вибирають частіше люди середнього і старшого віку, з середнім або високим достатком. 

Вартість залежить від матеріалу виготовлення

Відразу відмітимо, що класична вітальня - це не бюджетний варіант, доступний кожному. Щоб створити такі меблі виробники використовують якісні і натуральні матеріали, які апріорі не коштують дешево. 

Дорогі обробні матеріали додадуть вітальні аристократизму і розкоші. Звичайно, м'які меблі підбираються відповідні - модель за низькою ціною з екошкіри або з простого текстилю без красивої фактури не підійде. 

Вітальня має бути простора 

Важлива умова - наявність великої кімнати. Інакше меблевий комплект стане лише примітивною пародією на класику, а сам інтер'єр зім'ятим. Але якщо немає можливості "розгулятися", а меблі такого стилю розмістити хочеться, то рекомендують купити шафу купе, поставити кутові дивани, які заощаджують вільний простір приміщення. 

Візуально "розширити" стіни допомагає максимальне використання світлих відтінків, відзеркалювальних поверхонь.

Кольорова палітра визначає "настрій" 

Для виробів, представлених на сайті taburetka, характерна стримана, пастельна гамма. Яскраві кольори в класичному стилі використовуються вкрай рідко, да і то, в якості одиничних акцентів. Стильно виглядатимуть моделі в таких тонах: 

  • Бежевий. 
  • Коричневий. 
  • Кремовий. 
  • Пісочний.
  • Білий. 

"Розбавляють" такі відтінки зелений, фіолетовий, ліловий, блакитний, ясно-жовтий. Зроблять інтер'єр ще гарнішим бронзові, золоті елементи фурнітури. Виділимо і такі моменти: 

  • Яскраво-червоні і пурпурні відтінки, позолота додадуть екстравагантності інтер'єру. 
  • Максимальне умиротворений і спокійний дизайн кімнати вийде, якщо встановити меблі кремового, світло-коричневого, пісочного, нюдового відтінку. 
  • Поєднання білого і чорного популярно, але варто враховувати правила зонування приміщення. Інакше є ризик, що кімната візуально стане менше. 
  • Відчуття затишку додають елементи помаранчевого, рудого, коричневого кольору. Якщо ж, навпаки, хочеться "освіжити" приміщення, то вибирають вітальні з включенням блакитного, синього кольорів, відтінку морської хвилі або свіжою зелені. 

Важливий момент - правильний вибір освітлення для вітальні. Стандартним варіантом для класичного стилю вважається велика кришталева або скляна люстра, доповнена бра, настільними або настінними світильниками, виконаними в такій же стилістиці. Але цікаво буде виглядати вітальня вже зі вбудованим підсвічуванням.