Правоохоронці викрили зловмисника за зберігання матеріалів порнографічного характеру за участі дітей. Про це 28 липня повідомили в поліції Київської області.

Вдома у 44-річного жителя Вишневого правоохоронці виявили понад 100 тисяч файлів, які згідно з висновком експерта, є дитячою порнографією. Під час обшуків за місцем проживання поліція виявила низку речових доказів та комп’ютерну техніку на якій містились заборонені матеріали. Поліцейські за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури повідомили зловмиснику про підозру за фактом зберігання дитячої порнографії - ч.1 Ст. 301-1 УК України.

Раніше повідомлялося, що київські правоохоронці затримали жінку та чоловіка, які використали своїх дітей для створення порноматеріалів. У ході міжнародного співробітництва від правоохоронних органів Австралії надійшла інформація про розбещення малолітніх дівчинки та хлопчика, а також створення та розповсюдження в мережі Інтернет фото- та відеоматеріалів за їх участю, що мають ознаки дитячої порнографії. Попередньо було встановлено, що протиправний контент провадиться на території України. У рамках розпочатого кримінального провадження українським правоохоронцям вдалося ідентифікувати дітей, зображених на фото- та відеоматеріалах. Ними виявилися 14-річний хлопчик та його 13-річна сестра, які мешкають на території Кіровоградської області. За результатами розслідування було встановлено, що до створення протиправного контенту та розбещення малолітніх дітей причетна їхня 34-річна мати та її 35-річний співмешканець.