За клопотанням Подільської окружної прокуратури Києва в управління АРМА передано активи підприємства-резидента Республіки Білорусь на суму близько 4 млрд гривень. Про це 29 липня повідомили в Київській міській прокуратурі.

Окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України та зловживання повноваженнями юридичною особою (ч. 2 ст. 110-2, ч. 2 ст. 364-1 КК України).
 
За даними слідства, на території України функціонує білоруське підприємство, яке надає послуги у сфері видобування нафти та природного газу. У своїй діяльності воно використовує обладнання Республіканського унітарного підприємства “Бєлоруснафта”. У межах слідства правоохоронці досліджують діяльність цього підприємства в частині можливого сприяння РФ під час підготовки та проведення агресивної війни проти України. За клопотанням прокуратури судом арештовано корпоративні права вказаного підприємства у вигляді статутного капіталу в розмірі майже 1 млрд грн., а також нерухоме та рухоме майно підприємства орієнтованою вартістю 3 млрд грн. Окружною прокуратурою забезпечено передачу вказаного майна в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Раніше повідомлялося, що за клопотанням Київської міської прокуратури до управління АРМА було передано 22 одиниці сільськогосподарської техніки російському виробнику, які були ввезені на територію України з російської федерації. Ціна переданої техніки становить понад 100 млн. грн. Прокурори столичної прокуратури здійснюють процесуальне керівництво з кримінального провадження за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території чи державного кордону України (ч. 3 ст. 110-2 КК України).