Подільський районний суд засудив до 12 років позбавлення волі чоловіка, який задушив сестру через 50 гривень. Про це повідомили в Київській міській прокуратурі.

Встановлено, що влітку 2023 року чоловік прийшов у гості до своєї 61-річної сестри і попросився на кілька днів переночувати, оскільки посварився зі співмешканкою. Через два дні чоловік вирішив повернутися до співмешканки і попросив у сестри 50 гривень на проїзд. Та відмовила, і між родичами виникла сварка. Під час конфлікту киянка дістала з сумки дрібні гроші і кинула в обличчя братові.

Чоловік розлютився, схопив сумку, що висіла на плечі сестри, і ременем задушив її. Після - забрав телефон сестри, її прикраси та гроші.

У прокуратурі розповіли, що фігурант уже був судимий за вбивство знайомого: він під час сварки завдав жертві 18 ударів праскою по голові. Чоловік провів у в'язниці 7 років і вийшов на свободу 2020 року.

У суді 58-річному чоловікові оголосили обвинувальний вирок в умисному вбивстві та крадіжці (п. 13 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 185 КК України). Подільська окружна прокуратура готує апеляційну скаргу, оскільки прокурори просили призначити покарання фігуранту строком 15 років.