З 28 грудня 2023 року по 6 січня 2024 року посилюються контрдиверсійні та безпекові заходи в області. Таке рішення ухвалено на раді оборони Київщини.

Про це стало відомо з повідомлення пресслужби Київської обласної військової адміністрації (КОВА).

Як повідомляється, контрдиверсійні та безпекові заходи в області проводитимуться за участі СБУ, Нацполіції, Нацгвардії та 114 окремої бригади тероборони. 

В рамках заходів на Київщині збільшується кількість блокпостів. Перевірці підлягатимуть місця скупчення людей: торгові центри, супермаркети, вокзали, медичні заклади тощо.

Зазначається, що така робота також сприятиме розшуковим заходам. За даними поліції, через здійснення кримінальних та адмін. правопорушень в розшуку перебувають понад 11 тисяч осіб. 

“Просимо кожного жителя Київщини, гостей області з розумінням ставитися до безпекових заходів та можливої зупинки транспорту на блокпостах. Нагадуємо про необхідність при собі мати документи, які посвідчують особу”, – йдеться у повідомленні

Також у КОВА звертаються до громадян з проханням бути пильними: у випадку якщо бачите, що хтось робить фото чи відеофіксацію об’єктів оборонної чи критичної інфраструктури – повідомте про це правоохоронців.