Рятувальники за допомогою дрона врятували 12-річного хлопця, що застряг у болоті. Унікальна рятувальна операція була проведена на околиці Києва, повідомили в ДСНС України.

Днями до оперативно-диспетчерської служби Вишгородського району надійшло повідомлення від 12-ти річного хлопця, який попросив про допомогу і розповів, що більше трьох годин блукає по болоту і не може вийти.

На місце терміново виїхали рятувальники. Весь час вони підтримували з хлопцем телефонний зв’язок, підбадьорювали його та намагалися зорієнтуватися на місці. Виявилось, що болотиста територія заросла височенним очеретом і кущами, тож рятувальники підняли дрон. Після декількох безуспішних спроб дрон знайшов хлопця і завис над ним. Підліток на той час вже по пояс застряг в багнюці і не міг рухатися.

Рятувальники витягли хлопця на тверду поверхнюю Він дуже змерз, був покусаний гедзями та п’явками, з порізаними очеретом ногами. Його одяг і взуття затягнуло в болото. Сил у хлопця вже не було, тож рятувальники його по черзі понесли на собі.

На суходолі на підлітка чекав батько.