Наприкінці серпня 2022 року Національна поліція передала до столичного зоопарку двох маленьких каракал, які постраждали від нелюдської жорстокості. Про це розповіли в Київському зоопарку.

Під час огляду з’ясувалось, що кошенята виснажені, мають порушення рівноваги, ознаки інфекційного захворювання, яке пізніше підтвердила лабораторна діагностика. Їхня вага у двомісячному віці становила лише 270 г.

Зважаючи на стан кошенят, їхнє спасіння доручили одному із кращих фахівців столичного зоопарку – зоологу з 52-річним стажем Тетяні Качан, яка за час роботи в зоопарку виходила та вигодувала 153 тварини.

Два місяці тривала боротьба за маленькі життя: годування кожні 3 години, масажі та інші фізіопроцедури, аналізи й щеплення, тренувальні вправи, розвиток і навчання.

Їхня особлива котяча дієта поступово змінювалась: від спеціальних рідких сумішей до м’яса кроля, субпродуктів, курятини та яловичини. А найулюбленішою стравою стала індичка. Зараз каракал з’їдає близько 1,5 кг таких м’ясних смаколиків на день.

Наразі «котикам» вже 1 рік, а їхня вага – майже 15 кг. Для диких тварин, які пережили жахи війни та жорстокого поводження, реабілітаційний період може становити декілька років. Мешканці зоопарку хоч і мають здоровий вигляд та активно бавляться, проте досі демонструють недовіру до незнайомих людей та страх до гучних звуків. Тож фахівці просять відвідувачів не шуміти та не галасувати, аби маленькі серця каракал остаточно відтанули після перенесених травм.

Для комфорту «котиків» у зоопарку облаштували дворівневий вольєр із гамачками, лазалками, оглядовою мансардою, різноманітними кігтеточками та іграшками.

Побачити врятованих каракалів можна щодня на їхньому майданчику, що навпроти вольєру з верблюдами.

Нагадаємо, квиткові каси КиївЗоо працюють щодня:
у понеділок – із 12:00 до 17:00;
з вівторка до неділі – із 10:00 до 17:00.

На території зоопарку дозволено перебувати до 18:45.