Правоохоронці завершили досудове розслідування щодо автокрадія. Про це 28 липня повідомили в поліції Києва.

У лютому 2022 року столичні правоохоронці затримали чоловіка, котрий незаконно заволодів транспортним засобом марки Honda. Аби приховати свої протиправні дії, зловмисник під’їхав до вулиці Касіяна та змінив державні номерні знаки.

Слідчі Голосіївського управління поліції повідомили фігуранту про підозру у скоєні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України – незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене з використанням електронних пристроїв для втручання в роботу технічних засобів охорони, предметом якого є транспортний засіб, вартість якого у двісті п’ятдесят і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян (4 250 грн).

На час досудового розслідування 33-річному уродженцю Донецької області суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідчі територіального управління поліції зібрали усю необхідну доказову базу щодо причетності підозрюваного до вчинення інкримінованого злочину. Матеріали кримінального провадження разом з обвинувальним актом скеровано до суду для розгляду справи по суті. Санкція вказаної статті передбачає до дванадцяти років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна або без такої.