Наприкінці червня цього року під час реалізації оперативної інформації працівники Дарницького управління поліції викрили та затримали двох місцевих мешканців, які шахрайським шляхом намагались продати 2-кімнатину квартиру, власниця якої знаходиться за кордоном.

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що спільники – 30-річний чоловік і 45-річна жінка звернулись по допомогу до приватного нотаріуса та, видаючи себе за законних власників квартири, мали намір продати житло за понад 2 мільйони гривень. Поліцейські затримали зловмисників під час підписання договору купівлі-продажу нерухомого майна.

Крім того слідчі встановили, що фігуранти причетні до ще однієї незаконної оборудки. В травні цього року вони за такою ж схемою продали ще одну квартиру у Дарницькому районі міста, за що їм також повідомлено про підозру. На незаконно продану квартиру накладено арешт, а сума збитків склала майже 3 млн гривень.

За обома фактами слідчі Дарницького управління поліції під процесуальним керівництвом Дарницької окружної прокуратури міста Києва повідомили чоловікові та жінці про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою) та ч. 3 та 4 ст. 358 (підроблення документів та використання підроблених документів, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування у кримінальних провадженнях завершено, а обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. За вчинення фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до восьми років.