У смт Бородянка відновили зруйнований росіянами навесні 2022 року дитсадок «Піноккіо». Про це повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

До війни «Піноккіо» відвідували 132 дитини. Під час російських атак в підвалі закладу переховувалися місцеві мешканці.

Російські окупанти знищили садок майже вщент: 1 березня 2022 року уламками авіабомби пошкоджено фасад будівлі, вибуховою хвилею вибито вікна, двері, зруйновано міжкімнатні перегородки, знищено майно, меблі садочка, дитячі іграшки. Дітей та вихователів з «Піноккіо» тимчасово прихистили у сусідньому садочку «Казка».

Відновлювати садочок почали у травні 2023 року. Руслан Кравченко зазначив, що для цього об’єдналися різні країни та організації. Так, капітальний ремонт здійснив PROJECT HOPE, укриття облаштували Global Emergency Relief, Recovery & Reconstruction (GER 3), меблі та благоустрій забезпечила Литовська Республіка. Водопостачання та каналізацію відновили силами корпорації «NEFCO», а Швейцарська гуманітарна організація Klotenhelpsukraine спільно з жителями швейцарського міста Клотен зібрали 1 млн грн на дообладнання укриття. Благодійна організація «Відважні» та Всесвітня вітроенергетична асоціаціація (WWEA) встановили на даху «Піноккіо» сонячну електростанцію.

Наразі садочок вже очікує на 80 малюків.