Вночі 27 серпня російські військові завдали черговий комбінований ракетно-дроновий удар по Україні, застосувавши ударні БпЛА, балістичні, крилаті та аеробалістичні ракети. Про це повідомив начальник Київськї міської військової адміністрації Сергій Попко.

За його даними, у Києві повітряна тривога з початку доби оголошувалася 4 рази і тривала сумарно понад 5 годин. Спочатку вона була пов’язана із атакою ворожих дронів - попередньо типу Shahed. Беспілотники заходили на місто хвилями та з різних напрямків.

Близько третьої ночі противник підняв у повітря кілька бортів МіГ-31К, які випустили ракети «Кинджал» через Київщину в напрямку західних областей України. Одночасно злетіли кілька ворожих стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Попередньо, крилаті ракети Х-101 з цих бортів атакували Київ близько 5-ї ранку. Повітряний удар, як і вчора, знов закінчився хвилями атак баражуючих боєприпасів.

Загалом сили та засоби ППО від початку цієї доби знищили навколо Києва близько півтора десятка ударних дронів та кілька ракет.

В лісопаркових зонах Дніпровського та Деснянського районів зафіксовано падіння уламків, внаслідок чого загорілася лісова підстилка. Деякі пожежі вже ліквідовані, решта – локалізовані. Оперативні служби працюють на місці.

Сергій Попко зазначив, що інформація щодо потерпілих не надходила. В столиці – без руйнувань.