Вночі 27 липня армія РФ знову атакувала Київщину ударними дронами. Під атакою ворожих БпЛА область була вже четверту ніч поспіль, повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

Тривога оголошувалася тричі.

Влучань в об’єкти цивільної та критичної інфраструктури не зафіксовано. Люди не постраждали.

Руслан Кравченко зазначив, що уламки ворожого БпЛА впали на території одного з населених пунктів Київщини. Виникла пожежа травʼяного настилу, яку оперативно ліквідували.

Внаслідок атаки також обірвані електропроводи, пошкоджено дахи двох приватних будинків та паркан. Уламки впали й на присадибних ділянках.

Оперативні групи продовжують свою роботу з ліквідації наслідків атаки.

За даними Повітряний сил, у ніч на 27 липня РФ атакувала Україну керованою авіаційною ракетою Х-59/Х-69 із повітряного простору тимчасово окупованої території Запорізької області та чотирма ударними БпЛА «Shahed» із Приморсько-Ахтарська (РФ).

Усі цілі було збито силами та засобами Сил оборони України у Дніпропетровській, Полтавській, Харківській та Київській областях.

Крім того, протягом минулої та за поточну добу протиповітряною обороною знищено ще 8 повітряних цілей на південному та північно-східному напрямках: 4 розвідувальні БпЛА Supercam, 1 ударно-розвідувальний БпЛА «Форпост», 1 БпЛА  (тип встановлюється), 2 баражуючі боєприпаси «Ланцет».

photo-2024-07-27-09-38-18