Суд призначив покарання чоловіку за розбійний напад та вбивство адміністратора магазину у Солом’янському районі столиці. Про це 27 липня повідомили в поліції Києва.

Злочин було скоєно два роки тому, восени 2020 року. До поліції Києва надійшло повідомлення від чоловіка про те, що у підсобному приміщенні у магазині на проспекті Відрадному він виявив жінку із ножовими пораненнями. 

Правоохоронці з’ясували, що на жінку напав співробітник сусіднього магазину, 27-річний раніше не судимий мешканець Київської області. Замаскувавшись, чоловік погрожував 35-річній адміністраторці ножем та вимагав віддати виручку. Коли жінка впізнала нападника й відмовила, то він наніс їй п’ятнадцять ножових поранень. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпіла померла на місці.
 
Правоохоронці розшукали та затримали фігуранта і повідомили йому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України, а саме п. 9 ч. 2 ст. 115 – це умисне вбивство  з метою приховати інше кримінальне правопорушення, та ч. 3 ст. 187 – розбійний напад. На час досудового розслідування суд обрав нападнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Вироком Солом’янського районного суду у місті Києві чоловіка за вчинення розбійного нападу та вбивства засудили до тринадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.